“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Pszichiátria (Bethesda u. 8.) | Bethesda Gyermekkórház

Központi telefon

+36-1-422 2795

Elérhetőség

Bethesda utca 8.

Dr. Sirkó Éva főorvos
neurológus, felnőtt és gyermek pszichiáter, addiktológus, mediátor

Dr. Sirkó Éva
felnőtt neurológiai, felnőtt pszichiátriai, gyermek és ifjúságpszichiátriai,  addiktológiai és pszichiátriai rehabilitációs szakorvos.

email: sirko.amb.bethesda@gmail.com

 

„ Lelkünk  Énje csak időleges, de nyomot hagy a végtelenen,
Melyhez testünk adja a lehetőséget, hogy kikristályosodjon az Élet”

Kedves szülők és fiatalok!

A szakrendelésen szeretettel várok minden lelki problémával küzdő gyermeket 0-18 éves korig, illetve a már a gondozásba került fiatalokkal 18 éves kor után is szívesen tovább fogadom.  
A családban megjelenő pszichés zavarok esetén a gyermekek mellett a szülők támogatása, s szükség esetén a felnőttek számára a megfelelő kezelés megszervezése is lehetséges.

A szakrendelésre beutaló nem szükséges, de mindenképpen segíti a gyógyulás érdekében végzett közös munkát a háziorvostól illetve az óvodából, az iskolából, pedagógiai szakszolgálattól hozott előzetes vélemény. Amennyiben már történt más intézményben vizsgálat annak dokumentumait kérem, mutassák be az előzmények pontosabb feltárása érdekében. (ha lehet, fénymásolt formában hozzák magukkal )

A szakrendelésre a 422-2731-es telefonszámon (H,SZ,CS. 9-12 óra között) valamint a sirko.amb.bethesda@gmail.com email címen lehet jelentkezni,

A rendelés ideje:
kedd:   12-18,
szerda: 8-18h

A pszichiátriai szakrendelésen minden pszichés problémával jelentkezhetnek.

Alapvető érdeklődési területem minden organikus eredetű, az idegrendszer fejlődési zavarából, sérüléséből adódó pszichés probléma, lelki zavar.
A korai fejlődési zavarok (ADHD, autizmus spektrum zavar, egyéb fejlődési probléma) mellett a már serdülőkorban induló schizofrénia, pszichotikus állapot és bipoláris hangulatzavar az általam kutatott terület.
A korai fejlődési zavarok esetében a Bethesda KIDSZ csoportunkkal közösen dolgozunk.
Az ADHD ambulanciával együttműködve fogadom a figyelemzavar és hyperaktivitás tüneteitől szenvedő gyermekeket illetve fiatalokat.
A drogfogyasztásból adódó pszichiátriai tünetek, idegrendszeri károsodás esetén gyógyszeres kezelésre illetve rehabilitációs kezelés elindítására van módunk az Emberbarát Alapítvány Rehabilitációs Intézetével és a Ráckeresztúri Rehabilitációs Intézettel együttműködve.

A pszichiátriai vizsgálat (szülő és gyermekinterjú, megfigyelés, előzmények, családi adatok feltérképezése, a gyermek és család lelki környezetének elemzése, tesztek alkalmazása) mellett használom az elektrofiziológiai vizsgálatokat, amely újra nagyobb jelentőséget kap az idegrendszer funkciózavaraiból adódó pszichés zavarok kivizsgálásában.

A pszichés zavarok esetében nagyon fontos szempontnak tartom a testi-lelki-spiritualis működések egyensúlyát, harmóniáját, amely alapvető, mind az organikus eredetű, mind a környezet hatásai által kiváltott pszichiátriai kórképek kezelése során. Ennek megfelelően fontos mind a testi funkciók kivizsgálása, mind a lelki működések feltárása és a megbomlott egység helyreállítása, amely a munkámat jellemzi.
Minden pszichés nehézséggel küzdő gyermeket és családot szeretettel várok.

 

 

Kapcsolat

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph