“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

1146 Budapest, Bethesda utca 3.  Tel.: +36-1-920-6000

Youtube

Friss Híreink, Beszámolóink

Nagyhét szerdáján családias körben, minimál liturgikus keretek közt ünnepeltük meg a magunk húsvétját. Fő témánk a szabadulás volt.

A múltkori nagy érdeklődés miatt újra megszervezzük a Diabsulit, most Esztergomban! Szeretettel várunk minden pedagógust, védőnőt, óvónénit, akinek a környezetében 1-es típusú diabéteszes gyermek él! Dátum: 2017. május 18. 10-14 óra

Az első érkezők közt Sziszi és Tamás

"Az idő semmit játszik,
 langy tócsa most, megállt.
 Hogy elleng, abból látszik,
 hogy remeg a virág."

A "nagy hármas" ma, ahogy egykor, az Égéscentrum megalakításakor: Dr. Bene Ruzsena, Dr. Csorba Éva és dr. Velkey György

Családias ünnepségre gyűltünk össze márcuis 28-án délután a bibliateremben. Szinte napra pontosan 15 éve, hogy létrejött a Bethesdában az "égés-központ".

Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a 2017-es év emlékév lett! Ennek tiszteletére a Magyar Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezete elismerő oklevelet és ezüst emlékérmet adott át. Kórházunkból Anca Erzsébet vehette át az emlékérmet.

70 tanító, óvónő, védőnő, tornatanár vett részt múltheti Diabsulinkon, ahol a résztvevők 5 órás tanfolyam keretében hallhattak az 1-es típusú diabéteszről, a cukorbeteg gyerekek étrendjéről, a sport szerepéről, és a betegség pszichés vonatkozásairól.

Segítség szülőknek

Ápolási kérdések

Kisebb megbetegedések kapcsán is sok kisgyermek nagyon nyűgös, anyás lesz, azt akarja, hogy állandóan mellette legyünk. A testi kontaktust, simogatást, szeretgetést, babusgatást is fokozottan igénylik.

Gyermekkori csontsérülések

Ebcsont beforr –szoktuk mondani a gyerekeket érő sérülésekre. Az izgő-mozgó, világot megtapasztaló apróságokat valóban sok fájdalmas tapasztalat éri, de szerencsére legtöbbször hamar elmúlik a panasz és felszáradnak a gyerekkönnyek. Vannak azonban olyan sérülések, amelyek első látásra enyhének tűnnek, mégis súlyos következményekkel járhatnak.

Magazinok

Szülők írták

Perger Nóri nagyszülei a Rehabilitácós Osztályunknak

Tisztelt Főorvos Asszony!

Perger Nóri nagyszülei vagyunk. Szeretnénk köszönetet mondani Önnek és munkatársainak Nóri odaadó, gondos kezeléséért. Orvosok vagyunk, így pontosan láttuk, hogy...

Tamás szülei

Tisztelt Igazgató Úr!  Ezen a héten kisfiammal - Ádám Tamással - EEG monitorizáláson voltunk az Önök kórházában. Ez úton is szeretném megköszönni Dr. Siegler Zsuzsa és Dr.


Hegyi Márta ...

Egy pomázi anyuka

Kedves Főigazgató Úr! Pomázi három gyermekes édesanya kérte levelének továbbítását. Kérek szépen abban segítséget, hogy Rajtad kívül az illetékes osztályhoz is eljusson.


A történethez az is...

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Web: GreenGraph

(Oldalunk fejlesztés alatt áll!)