“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

15 éves az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központunk - Dr. Csorba Éva köszöntése | Bethesda Gyermekkórház

A "nagy hármas" ma, ahogy egykor, az Égéscentrum megalakításakor: Dr. Bene Ruzsena, Dr. Csorba Éva és dr. Velkey György
Elsőnek érkeznek, ahogy mindig: Szabó Kati és dr. Csorba Éva "A pontosság alap." - Csorba Éva mondása
Molnár Gabriella korábbi ápolási igazgatónk (balra) sok feladatott oldott meg az új osztály alakulása idején
Dr. Párkányi Adrienn fiatal plasztikai és égéssebész szakorvosjelöltünk kisfiával érkezett
A gyógytornászok szerepe az korai rehabilitációban vitathatatlan. Vidovszky Sára
Dr. Csorba Éva és dr Velkey György
Az unoka, a fiú és a meny is eljött köszönteni a nagyit.
Igazgató úr köszöntését hallgatja a stáb
"Köszönjük, Éva!"
"Hálás vagyok mindenkinek!"
15 év összefoglalása statisztikában, képekben, személyes emlékekben - Dr. Bene Ruzsena
Jó látni, hogy hogy szeretik itt a nagyit!
Kép idézet. 15 éve készült egy hasonló, csak abba belelógott egy pálmaág is.
"Na, idefigyeljen, Szabó!" - emlékek, élmények
Kostyál Erika az intenzívgyógyász szemlélet átalakulását mutatta be egy határozott sebész egyéniség mellett.
Vidovszky Sára gyógytornász a szakmai kihívások oldaláról közelítette meg a 15 évet
Hollósy László a szakképzésben (égésplasztika) átélt emlékeit osztotta meg
és mondott köszönetet
Párkányi Adrienn a pályakezdő oldaláról villantott fel életre meghatározó mondatokat, emlékképeket.
Az anaesztes-csapat Liszkay Gábor vezetésével, már személyesen mondott köszönetet
Eljött Király Eta, egykori vezető anaesztheziológiai asszisztensük is.
Mikos Borbála osztályvezető főorvosunk és csapata is beállt a köszöntők sorába, hátul meg a fiatal sebészek várakoznak sorukra

Családias ünnepségre gyűltünk össze márcuis 28-án délután a bibliateremben. Szinte napra pontosan 15 éve, hogy létrejött a Bethesdában az "égés-központ". Viharos időket éltünk - utalt a kezdetekre - Velkey György igazgatónk. Tavaly ünnepeltük nagy nyilvánosság előtt a Bethesda fennálásának 150. évfordulóját, ezért idén csak szerényen és csendesen emlékezünk, hogy 25 éve alakult újra a református egyház Bethesda Kórháza, és benne 15 éveműködik az "égés-központunk." A kezdeteknél dr. Csorba Éva, Szabó Kati, dr. Bene Ruzsena és dr. Velkey György, még intenzíves főorvosként vették magukra a rengeteg akadályt, dr. Dizseri Tamás egykori főigazgatónk meg a szervezés, építkezés és az egészségpolitika terheit. Az idő távolából visszanézve: gyönyörű volt ez az időszak, a külső és belső építkezés, mondta Velkey György. Ha most nézünk rá a 15 év előtti önmagunkra, akkor elmondhatjuk, hogy a prevenciótól a rehabilitációig az intenzív ellátás újreszervezésén át komplex ellátás épült fel a megégett gyerekek gyógyítására. Erről tanúskodik a számos szakmai siker, a megmentett életek, felkarolt családok sora, a szakma elismerése, saját fejlődésünk, hogy felzárkózzunk a feladathoz. Mindez alapvetően egy 15 év előtt magát hatalmas lépésre elszánó szakmai vezető nevéhez kötődik, dr. Csorba Éváéhoz, aki "mindannyiunk megrőkönyödésére" - mondta igazgatónk - elhatározta, hogy leteszi a sebészkést, és visszavonul.
Innetől ünnepségünk átalakult és mindenki számára nyilvánvalóvá lett az addig meglepetésnek szánt szándék, hogy Csorba Éva köszöntésére, búcsúztatására gyűltünk össze a 15 év ünneplésének leple alatt.
Csorba Éva 75 évesen, ereje és tehetsége teljében szánta el magát a döntésre, mint azt igazgató úr méltató szavaira reflektáló, rögtönzött beszédéből megtudtuk. Számára nagy megtiszteltetés volt, hogy életének egy nehéz időszakában Dizseri Tamás és Velkey György választása rá esett, és hogy sikerült egy olyan osztályt létrehozni az eggyütműködés nyomán, amely az egész ország hasznára van. Kifejezte köszönetét Szabó Katinak, Bene Ruzsenának, az egész intenzíves csapatnak, az egész Bethesdának, ahol mindig szeretetet, bizalmat kapott.
Ünnepeltünk köszönő szavai után Bene Ruzsena osztályvezető főorvos mutatta be a 15 év építkező munkáját statisztikákkal, fotókkal, személyes élményekkel dokumentálva. Majd Szabó Kati emlékezett meg, "Na, idefigyeljen, Szabó" című előadásával Csorba főorvosnő kivételes személyisége és munkája hatásairól. Dr. Kostyál Erika, égésintenzív főorvosunk az intenzíves szakma részéről mutatta be az Évával való közös munka személyiség, - és szemléletformáló hatásást. Az égés-plasztikai sebészet oldaláról dr. Hollósy László mondott köszöntő szavakat, az új nemzedéket képviselve pedig dr. Párkányi Adrienn szakorvosjelölt és Vidovszky Sára gyógytornász idézték fel személyes emlékeiket Csorba Éva életre, szakmára nevelő aforizmáit megidézve. Bene Ruzsena maga is készült egy személyes emlékekre épített előadással, végül megtekintettünk egy rövidfilmet, amelyet a szakmatársak készítettek Csorba Éva életútjának feldolgozására. Külön élmény volt, hogy Csorba Évát együtt köszönthettük fiával, az olimpiai bajnok Szécsi Zoltánnal, és az egyik fiú unokával. Az ünnepség véget ért, de a köszöntések folytatódtak most már négy szemközt, ki-ki a maga személyes ajándékával, köszönő szavaival búcsúzott.
Az együttlétet szeretetvendégség zárta.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph