“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Advent eseményei | Bethesda Gyermekkórház

Nálunk a Bethesdában az a hagyomány, hogy advent első vasárnapja előtti szombaton összejövünk a munkatársaink és gyerekeik, unokáik körében, hogy adventi koszorúkat készíthessenek a családok, és ajándékokat készíthessenek a gyerekek "nagyon titkosan" karácsonyra. Most is így történt november 28-án délután.

A különlegesség az volt, hogy mielőtt nekiestünk volna a nyersanyagoknak, meghallgattuk a Makám együttes és szólistájuk, - mellesleg a mi egyik pszichológusunk - Korzenszky Klára ajándék koncertjét. Igazi jó hangulatot teremtettek a sűrű hópelyheket hozó délutánban dalaikkal. Aztán megkezdődött az adventi koszorú kötés, mézeskalács díszítés, képeslap gyártás, agyagozás, rajzolás, színezés. Mindenki talált kedvére valót. A legjobb az volt az egészben, hogy összeolvadt gyerek és felnőtt a nagy közös élményben: alkotunk valamit és megtelik a lelkünk régi, jó érzésekkel. Újra meg kell állapítanunk, hogy kinőttük az ebédlőt. Szűkösen fértünk csak el a 100 embert befogadni képes teremben.  Köszönet a szervezőknek és a segítőknek: Sorompó Anettnek, Németh Zsófinak, Szegleti Gabinak, Szrenka Melindának, Bencze Krisztának, Cserteg Dórának, és persze a régi motorosoknak, akik közel két évtized után adják át a stafétabotot a fiataloknak, de azért még besegítettek a háttérből: Németh Sándornak, Magai Margitnak, Gyűszű Katinak, és Fléger Ildikónak. Köszönet a konyhának, Majoross Nóri élelmezésvezetőnek és Kovács Marcsinak. Erzsi szakácsunk remekbe sikerült mákos és diós kaláccsal, valamint meggyes piskóta tortával rukkolt elő a kakaóhoz és a gyümölcsteához. És köszönet mindenkinek, aki eljött, és elhozta gyerekét, unokáját, egyéb csatolt részeit, valamint köszönjük Bencze Jánosnak és az Alapítványnak az alkalomhoz nyújtott támogatást.

Szöveg: Rideg Gyula, fotó: Németh Sándor

 

Milyen programok várnak még ránk?

December 5-én, szombaton délelőtt 10 órától a Momentán társulattal Mikulás váró ünnepségünk lesz.

December 9-én, szerdán délután 1/2 3-tól adventi előkészítő alkalmat tartunk munkatársainknak, amelyen Karsay Eszter református lelkész szolgál.

December 17-én csütörtökön, délután 2 órai kezdettel tartjuk a Bethesda munkatársainak közös karácsonyi délutánját, amelyen egy rövid áhítat után a Fabula Műhely előadásában a "Nyitva látom a mennyország kapuját" című felnőtteknek szóló betlehemest tekintjük meg.

Alkalmaink nyitottak, mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph