“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Dr. Szabó Ildikó orvosigazgatónk és dr. Kostyál Erika főorvosunk kitüntetése | Bethesda Gyermekkórház

A Battyány-Strattmann László - díjat 1999 óta évente kétszer ítélik oda olyan orvosoknak, akik az egészségügyben több évtizeden át kiemelkedőt nyújtottak.

Idén orvosigazgatónk, dr. Szabó Ildikó aki a II. Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztály vezetője is egyben kapta ezt a magas elismerést. 1979-ben az akkor még Apáthy István nevét viselő kórházban kezdte orvosi pályafutását segédorvosként. Az Apáthy előtt a MIOK Szeretetkórházban Schwarczmann Pál professzor tanítványa volt, majd az Ilka utcai részlegben Kassai Péter később a Bethesda utcai kórházi épület gyermekosztályain Lukács Ferenc főorvos és Czinner professzor irányítása mellett dolgozott és több területen: gyermekgyógyászat, diabetológia, farmakológia szakvizsgát szerzett, illetve endokrinológiai szakterületen tett szert nagy tapasztalatra. Három éve nevezték ki a Bethesda Gyermekkórház orvosigazgatójának.

 

 

Dr. Kostyál Erika, az intenzív osztály főorvosa Pro Sanitate kitüntetésben részesült. 1984-től csecsemő-, és gyermekgyógyász, majd aneszteziológusi és intenzívterápiás szakorvosi képesítést szerzett. Pályafutását vidéken kezdte, majd a Szent János kórházba került szakorvosként. "Egy szakmai konferencián hallottam előadóként beszélni dr. Velkey Györgyöt, a Bethesda főigazgatóját." - emlékszik Kostyál Erika - Szaktudása, emberi kisugárzása meggyőzött arról, hogy nekem a Bethesdában kell folytatnom a pályafutásomat. Azóta tíz év telt el, munkája elismeréseként kétszer részesült a Semmelweis-emléknapi díjban.

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph