“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Hozzánk is eljött a Mikulás | Bethesda Gyermekkórház

December 5-én hozzánk is eljött a Mikulás. Sűrű naptára miatt délelőtt jött, de ez az időpont pont megfelelt nekünk, legalábbis az érdekelődők nagy számát szemlélve a Bethesda ebédlőjében. A mi Mikulásunk kényes arra, hogy jókedvű, hangosan daloló gyerekekhez érkezzen, és most sem kellett csalódnia.

A hangulat megteremtésében ismét a "Momentown" társulat fiatal színészei, zenészei segítettek. Ők azt tudják, hogy odavarázsolnak közénk egy rögtönzött csodavilágot, amelyben a képzelet valósággá válik. Milyen például az, ha az embernek rögtönöznek egy dalt, egy jó kis bluest, amely róla szól? Idén Gréti (dr. Bodó Timea kislánya) hallhatta magát megénekelve. Aztán milyen az, ha a közönségtől kölcsönkért tárgyakból egész kis történetek elevenednek meg? Vicces, hogy kölcsönadom a sapkámat, és varázsterítő lesz belőle, amelyik egy boldogtalan erdei sünből csinál közösségi lényt. És még hosszan sorolhatnánk, hogy mi mindent lehetett játszani dalbetétekkel, zenei aláfestéssel....

Aztán egyszer csak valami halk csengőszó szól, amitől még a leghitetlenebb felnőtt is megérzi: valahol a Bethesda kertjében megállt egy láthatatlan szán, amelyről hatalmas zsákkal a vállán leszállt egy piros köpenyes alak, és a gyerekek egyre hangosabb énekszavára a bibliaterem és a konyha folyosója közötti ajtót szélere tárva belépett a nagyon is valóságos Mikulás teljes terjedelmében. Igen, ez a katharzis. Előbb az egészen kicsik járultak elé, anyai, nagyanyai segédlettel, aztán a nagyobbak önállóan. A mi Mikulásunknak mindenkihez volt egy jó szava miközben osztotta az ajándékait. Az pedig egészen biztos, hogy a szülők, nagyszülők a következő évben csupa jó, szüleinek engedelmes, szorgos, pontos gyermekkel élik majd életüket, mert a mieink teljes erőből megígérték a Mikulásnak, hogy senkire nem lesz panasz a következő évben, legalábbis akkor, ha azt szeretnék, hogy jövőre is eljöjjön. - Aztán a mi Mikulásunk még felment az osztályokra, és megajándékozta azokat, akik kényszerűen ott időztek.

Köszönet a Momentown Társulatnak, köszönet dr. Ambrus Bencének, köszönet az alapítványunknak és köszönet Judit asszonynak és férjének Györgynek, akik a káposztásmegyeri református gyülekezet tagjaiként saját adományukból előállították a mikulás-csomagokat jóval túl a jelentkezők létszáma felett, és köszönet annak a két bethesdás anyukának, akik ezer gondjuk mellett előre készültek, és profi cukrászokat megszégyenítő, gondosan kivitelezett és finom házi sütiket hoztak az alkalomra. Jó volt itt lenni december 5-én délelőtt.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph