“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Ilyen volt az adventünk | Bethesda Gyermekkórház

20. éve szaporodnak az évgyűrűk a történelmi Bethesda kivágott törzsén fakadó új hajtáson. Fiatal még, de a hosszú évek alatt azért szépen kialakultak hagyományaink. Az advent ideje ezeknek megfelelően nemcsak megnövekedett betegforgalmat, de számos eseményt, programot szokott hozni,

amelyekkel a munka közben lélekben készülhetünk mégis az ünnepre. Az épület is ünneplőbe öltözött, a műszak karácsonyi égősorral díszítette a bejáratot és a kert fenyőit, a karácsony előtti héten pedig felállították az egyetlen nagy közösségi terünkben az ebédlő-bibliateremben a fenyőfát, melyet Gyűszű Kati és Németh Zsófi díszített fel a tőlük megszokott jó ízléssel. Különleges alkalmat jelentett egy könyvbemutató és egy ünnepi adomány sajtótájékoztatója, valamint a jótékonykodó, adományozó magánszemélyek és intézmények egész sora a hoki csapat mackó ajándékától a karácsony előtti napon érkező kerékpáros futárok élelmiszer és édesség adományáig. Adventünk eseményei idén a sajtóban is érdeklődést keltettek: bemutatta őket a Nők Lapja internetes oldala, cikket közölt a Reformátusok Lapja és december 24-i mellékletében egész oldallal a Magyar Nemzet.

A gyermekeknek, családoknak szóló hagyományos programunk, az advent első vasárnapja előtti szombat adventi koszorú és ajándékkészítő délutánja megint népszerűnek bizonyult. A száz koszorúalap épp hogy elég lett, azért készültek még mézeskalács és papír díszek, képeslapok, színes rajzok és más érdekességek. Fléger Ildikó főnővérünk egész csapatával, valamint Gyűszű Kati és Németh Sanyi szerezték be a hozzávalókat és vezették a délután a még nem elég ügyes kis kezeknek adott alkalmas segítséggel.

Mikulásból minden évben több is jön az osztályokon gyógyuló gyerekekhez, de a családi Mikulás ünnepségünk december 8-ára eshetett csak a naptár szerint. Idén erre nem mutatkozott túlontúl nagy érdeklődés, pedig a műsort önkéntes felajánlásból adó Momentán együttes fiatal művészcsapata fergeteges Mikulás váró műsorral ajándékozta meg a jelenlévőket. Vezetésükkel jártunk az égen mint repülő, úsztunk a vízben, mint a halak, bejártunk dzsungelt, másztunk a fára, mint a majmok, láttuk expedíción eltévedt utazók bennszülött lányokkal kibontakozó igaz szerelmét és énekeltünk Mikulást váró dalokat. Mindebben az egész közönség maga is közreműködött, de a legnagyobb tetszést egy nemszeretem tantárgyról és tanáráról a kémiáról rögtönzött táncos-zenés dal aratta.

 

December 12-én vendégünk volt Karsay Eszter, a Gyulai Pál utcai gyülekezet lelkésze, aki évek óta jön advent idején a munkatársak számára ünnepre készítő lelki alkalmat tartani. Sajnos a számos elfoglaltsággal leterhelt közösségünk tagjainak ezúttal nem volt alkalma jelentős számban megjelenhetni, pedig a Máté evangéliuma 18. részének alapján felvetett téma, az oldás és kötés, a bűnbocsánat és az elengedni tudás kérdése mindannyiunk elevenjébe vághat.

 

Kórházunk karácsonyi istentiszteletét december 20-án tartottuk. Különleges volt ez az alkalom több szempontól is. Egyfelől ott köszöntöttük jubiláló munkatársainkat néhai igazgatónk dr. Dizseri Tamás alapította díjjal egy Bethesda-kitűzővel, melyet 5 év után a hűséges szolgálat elismeréséül kap meg viselője. Másfelől különleges volt az alkalom vendégeink miatt is, akik erősítőkkel, dobszereléssel basszus és egyéb gitárokkal érkeztek és adtak bizonyságtételekkel megszakított karácsonyi "koncertet" roma zenei elemekkel feldíszített evangéliumi dalokból. Szűcs Imre diakonus-prédikátor és a Pege család voltak a vendégeink.Mindemellett persze minden osztály megtartotta a maga karácsonyi összejövetelét, jelképes ajándékokkal lepték meg egymást a munkatársak, akik – és ezt jó nem elfeledni – maguk is családanyaként vagy apukként, nagypapa- vagy nagymamaként készültek a fent elmondott nagy terheléssel járó munka mellett saját családjuk ünnepére.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph