“… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,...”   Róma 15,1

 

1146 Budapest, Bethesda utca 3. hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2017_pecset_32x.png
+36-1-920-6000
bethesda@bethesda.hu

youtube-30.png facebook-30.png
 

Híreink arhív

Mikulás járás - Bethesda | Bethesda Gyermekkórház

Idén is többször jött el hozzánk a december 6-a táján igencsak elfoglalt Mikulás. Várták is sokan az osztályokon ápolt, vagy az ambulanciákon sorukra váró gyerekek közül.  Ezért látogatásait már a szokott 5-éről 6-ra virradó éjszaka előtt megkezdte, és vissza-vissza tért, hogy egy gyerek se' maradjon ki a találkozás öröméből.

Sőt, volt olyan is, hogy segítőket küldött maga helyett, akikre a gyerekeknek szánt ajándékait bízta, például Budapest rendőrfőkapitányára, akivel mindenféle érdekes játékot, rajz eszközt, könyvet, sport kelléket és persze édességet is küldött úgy, hogy az édességet leszámítva sokáig kitartson az ajándék, még a jövő évre is. Ki gondolta volna, hogy a Mikulásnak egy rendőrkapitány a beépített embere? És voltak névtelen küldöttek is szép számmal, akik letetették a Mikulás küldeményét valamelyik portánkra és elillantak, még a nevüket sem tudtuk megkérdezni, hogy tudjuk, kinek köszönjük. Hát nem üdítő a gondolat, hogy mennyi jó szándékú emberke mocorog ebben a nyúlós, jégesős, fázós, korán sötétedős időben Budapesten?

Végül a Mikulás belátta, hogy nem győzi még a segítőkkel sem. Ezért megkért minket bethesdásokat, hogy december 6-án délelőtt 10 órára gyűjtsük össze a gyerekeket, ahányat csak lehet, és ugyancsak megkérte a "Momentown" Társulat fiatal színészeit, hogy játszanak velünk, amíg megérkezik. Az volt csak a móka. Például jártunk a tenger fenekén, ahol két pici rákocska, persze testvérek, éppen levelet írtak volna a Mikulásnak, amikor támadt közöttük egy kis perpatvar. Semmi komoly, csak olyan testvéri összekülönbözés. Szerencsére közös barátjuk Fóka, kihúzta őket a bajból, így a levél végül megszületett. Ám ez mégsem olyan egyszerű, hiszen ollókezek ujjacskái(?) közé kell fogni a tollat az írásnál. Aztán rögtönözve született egy jó kis blues ("blúz") is a közönség soraiból kiválasztott fiatalember, Misi nevére, valamint próbálták megnevettetni Leventét, akinek azt kellett eljátszania a közönség ötlete alapján, hogy a várbörtönben ülve várja a szabadulást, miközben az egyáltalán nem félelmetes, sőt vicces börtönőrök és lakók mindenféle módon igyekeznek kilendíteni egykedvűségéből. Levente azonban - nevéhez méltóan -  vitézül állta a sarat, legfeljebb egy-egy másodpercre villant fel szája szegletében valami borzongás az őt figyelő nagyjából száz főnyi közönség szeme előtt. És persze énekeltünk is mikulásváró dalokat a gyerekek kívánsága szerint, amikor kopogtak az ajtón és a hirtelen beállt ünnepi csend, majd a hangzavar és taps közepette belépett Mikulás hatalmas zsákkal a vállán. A piros zsák, amelyre rénszarvasokat hímeztek ügyes kezek, azonban nem sokáig volt teli. Előkerültek a csomagok, melyeket olyik gyerek nagy megilletődve, szüleitől, nagyszülőjétől kísérve, más gyerek testvérével együtt, vagy egyedül, de fülig érő szájjal a boldogságtól, és a Mikulás utazása, vagy öltözete iránti részletekről érdeklődve vett át közvetlenül a szintén megilletődött, de ügyes válaszokat adó Mikulástól.

Hát így zajlott a mi "fő" Mikulás ünnepünk, amelyre azért szorgos élelmezésünk gyümölcsteával és mákos kaláccsal is készült, sőt lehetett válogatni többféle, gyerekeknek szóló színes újság közül is hazavitelre. -

Köszönjük minden adományozónak a hozzánk való jóságát, köszönjük az Alapítványnak, az önkénteseknek és persze a Momentown Társulatnak, hogy ilyen szép ünnep lehetett nálunk december 6-a.

-rgy-

©2016 | 1146 Budapest, Bethesda utca 3. (Zugló) Tel.: +36-1-364-9020  | Design: Green-Graph